Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Μπορούμε να τηγανίσουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο, αλλά επειδή απορροφούν πολύ λάδι είναι προτιμότερο να τα ψήσουμε στο φούρνο. Αραδιάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C για 10΄-15΄, να μαραθούν.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το αφήνουμε για 2΄, να αρωματίσει το λάδι. Στη συνέχεια το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε δυνατή φωτιά για 5΄-6΄.
- Ρίχνουμε τα ψημένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 8΄- 10΄ τη σάλτσα, να ενωθούν οι γεύσεις. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 1΄ να πάρουν μία βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως τις πένες πασπαλίζοντας τρίμματα φέτας ή ξινομυζήθρα Πάρου.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο.