• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
69

Για τις πένες με σάλτσα λαχανικών

  • 500 γρ. πένες με ρίγα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γα το γαρνίρισμα
  • Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο βασικλικό ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα

    Πένες με σάλτσα μελιτζάνας

    Για τις πένες με σάλτσα λαχανικών μπορούμε να σωτάρουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

    Εκτός από τα λαχανικά που σας γράφω στην συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως πιπεριά, μπρόκολο, μανιτάρια κλπ.

    Αραδιάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λαμαρίνα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C για 10΄-15΄, να μαραθούν.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για περίπου 10΄.

    Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το αφήνουμε για 2΄-3΄, να αρωματίσει το λάδι.

    Στη συνέχεια το αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε δυνατή φωτιά για 6΄-7΄.

    Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 8΄-10΄ τη σάλτσα, να ενωθούν οι γεύσεις. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.

    Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 1΄ να πάρουν μία βράση.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μισό κρεμώδες τυρί.

    Σερβίρουμε αμέσως τις πένες σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε σε κάθε μερίδα από μία κουταλιά φρέσκο τυρί.

    Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο.

    Πένες με λαχανικά και κρέμα φέτας της Αργυρώς
    Διαφήμιση

    Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με πένες;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται