Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου, πρώτα πρέπει να ξαλμυρισουμε τον παστό μπακαλιάρο.
- Μετά την προετοιμασία του μπακαλιάρου, αφού αφαιρέσουμε την πέτσα του ψαριού και τον στεγνώσουμε πολύ καλά, μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες.
- Τον βάζουμε σε µπολ.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο,, περίπου 30΄.
- Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά.
- Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από την μία πλευρά, γύρω στα 2′, και αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν απ’ την άλλη.
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις κροκέτες.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Παρόλο που είναι στο τηγάνι, το φαγητό, εάν προσέξετε τις οδηγίες μου μοιάζει σαν να είναι στο φούρνο.
- Σερβίρουμε µε: