Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΨΑΡΟΠΙΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΨΑΡΟΠΙΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄, να μαραθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό.
- Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το σολομό ή το φιλεταρισμένο, ψιλοκομμένο ψάρι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε στη γέμιση της ψαρόπιτας, τα σωταρισμένα λαχανικά, το καρότο, τις πατάτες και τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε το μείγμα.
ΓΙΑ ΤΗ ΨΑΡΟΠΙΤΑ
- Σε αντικολλητικό ταψί, απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας.
- Με κουτάλι αδειάζουμε τη γέμιση στη μέση του φύλλου.
- Αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με διάλειμμα αυγού.
- Καλύπτουμε την ψαρόπιτα με τη δεύτερη σφολιάτα και με πιρούνι πιέζουμε γύρω γύρω τις ενώσεις να σφραγιστεί η γέμιση.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας, με το χτυπημένο αυγό.
- Κάνουμε μερικές τρύπες με μαχαίρι, στην επιφάνεια της σφολιάτας.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35΄, έως ότου ροδίσει καλά η ψαρόπιτα.
- Αν αρχίσει να παίρνει γρήγορα χρώμα η επιφάνεια, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Αφήνουμε τη ψαρόπιτα, αφού βγει από το φούρνο, να σταθεί για 10′.
- Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ