Η ψαρόπιτα σερβίρεται ιδανικά με σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα με τη νοστιμιά της θάλασσας. Φτιάξτε αυτή την ψαρόπιτα, με σολομό ή άλλο ψάρι της αρεσκείας...

Η ψαρόπιτα σερβίρεται ιδανικά με σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα με τη νοστιμιά της θάλασσας. Φτιάξτε αυτή την ψαρόπιτα, με σολομό ή άλλο ψάρι της αρεσκείας σας, και θα με θυμηθείτε.

Η ψαρόπιτα με τραγανή σφολιάτα γίνεται με φρέσκο σολομό ή με οποιοδήποτε άλλο ψάρι. Αρκεί το ψάρι να είναι καθαρισμένο, φιλεταρισμένο και χωρίς κόκκαλα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη γέμιση της ψαρόπιτας

  • 2 μεγάλα πράσα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
  • 300 γρ. φρέσκο σολωμό (ξεκοκαλισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την πίτα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Χτυπημένο αυγό για το άλειμμα της πίτας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προθερμασμένος φούρνος

    Χαράζουμε την πίτα πριν μπει στο φούρνο

    Σερβίρουμε αφού σταθεί για 10΄

    Για τη γέμιση

    Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

    Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη.

    Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄, να μαραθούν.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό.

    Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το σολομό ή το φιλεταρισμένο, ψιλοκομμένο ψάρι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ρίχνουμε στη γέμιση της ψαρόπιτας, τα σωταρισμένα λαχανικά, το καρότο, τις πατάτες και τον άνηθο.

    Ανακατεύουμε το μείγμα.

    Διαφήμιση

    Για τη ψαρόπιτα

    Σε αντικολλητικό ταψί, απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας.

    Με κουτάλι αδειάζουμε τη γέμιση στη μέση του φύλλου.

    Αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με διάλειμμα αυγού.

    Καλύπτουμε την ψαρόπιτα με τη δεύτερη σφολιάτα και με πιρούνι πιέζουμε  γύρω γύρω τις ενώσεις να σφραγιστεί η γέμιση.

    Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας, με το χτυπημένο αυγό.

    Κάνουμε μερικές τρύπες με μαχαίρι, στην επιφάνεια της σφολιάτας.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35΄, έως ότου ροδίσει καλά η ψαρόπιτα.

    Αν αρχίσει να παίρνει γρήγορα χρώμα η επιφάνεια, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

    Αφήνουμε τη ψαρόπιτα, αφού βγει από το φούρνο, να σταθεί για 10′.

    Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×