Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΦΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΦΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε πολύ καλά κι επιμένουμε στην κοιλιά του.
- Το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε μπόλικο αλάτι κυρίως στο εσωτερικό του, το σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και το αφήνουμε στο ψυγείο.
- Διαλέγουμε πολύ τρυφερές μπάμιες αφαιρούμε το κοτσανάκι (καπελάκι) τους και καθαρίζουμε περιμετρικά του.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι, αφού τις πλύνουμε και τις στραγγίσουμε.
- Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και περιχύνουμε με το ξίδι.
- Τις αφήνουμε στον ήλιο σκεπασμένες με τουλπάνι για μία ώρα.
- Αφού βγάλουν τα υγρά τους, τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν χωρίς να τις ξεπλύνουμε.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέτουμε λάδι, βάζουμε τις μπάμιες κι αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως σε μέτρια φωτιά, και να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπάμιες για 3-4′
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4′.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 10′.
- Τέλος προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Σε ταψί τοποθετούμε τις μπάμιες με την σάλτσα τους και από πάνω βάζουμε το ψάρι ολόκληρο.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 30′ στους 200°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄ περίπου μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του.
- Το ψάρι είναι ψημένο όταν ξεκολλάει εύκολα η σάρκα, στο πιο χοντρό σημείο του ροφού, από το κόκαλο.