Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαραθούν και να πιούν τα υγρά τους.
- Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και την ντομάτα.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά για να πιει η γέμιση όλα τα υγρά της.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το μαϊντανό.
- Βάζουμε το 1 χωριάτικο φύλλο στη σχάρα του φούρνου και το ψήνουμε για 5-6 λεπτά, να ροδίσει.
- Σε μεγάλο, ρηχό ταψί για πίτα, απλώνουμε ακτινωτά τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε ένα ένα.
- Οι άκρες πρέπει να εξέχουν.
- Σπάμε σε μικρά κομμάτια το ψημένο φύλλο και το ρίχνουμε πάνω στα υπόλοιπα φύλλα.
- Πασπαλίζουμε με το κασέρι, αδειάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα καλύπτοντας με τα άλλα 2 φύλλα, αφού πρώτα τα ραντίσουμε με λάδι.
- Στρίβουμε τις άκρες σε κόθρο.
- Χαράζουμε την πίτα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ξεκολλήσει η πίτα και να ροδίσει καλά.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Το ψημένο φύλλο θα δώσει έξτρα νοστιμιά στη μανιταρόπιτα και θα ρουφήξει την περιττή υγρασία της γέμισης.
- Καθώς τα μανιτάρια αποτελούνται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νερό.