Εκτέλεση
Ξεκινάμε την εύκολη μανιταρόπιτα με λουκάνικα, ζεσταίνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, και φήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαραθούν και να πιούν τα υγρά τους. Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και την ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά για να πιει η γέμιση όλα τα υγρά της. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το μαϊντανό.
Στήνουμε τη μανιταρόπιτα στο ταψί
Βάζουμε το 1 χωριάτικο φύλλο στη σχάρα του φούρνου και το ψήνουμε για 5-6 λεπτά, να ροδίσει. Σε μεγάλο, ρηχό ταψί για πίτα, απλώνουμε ακτινωτά τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε ένα ένα. Οι άκρες πρέπει να εξέχουν.
Σπάμε σε μικρά κομμάτια το ψημένο φύλλο και το ρίχνουμε πάνω στα υπόλοιπα φύλλα. Πασπαλίζουμε με το κασέρι, αδειάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα καλύπτοντας με τα άλλα 2 φύλλα, αφού πρώτα τα ραντίσουμε με λάδι.
Στρίβουμε τις άκρες σε κόθρο. Χαράζουμε την πίτα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ξεκολλήσει η πίτα και να ροδίσει καλά.
Extra Tip
Το ψημένο φύλλο θα δώσει έξτρα νοστιμιά στη μανιταρόπιτα και θα ρουφήξει την περιττή υγρασία της γέμισης, καθώς τα μανιτάρια αποτελούνται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νερό. Μάθετε όλα τα μυστικά για φανταστικές πίτες με χωριάτικο φύλλο.