Παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι

Ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι, συνταγή αξεπέραστη, με άρωμα Ανατολής, περασμένη από γενιά σε γενιά.

4

20 λεπτά

30 λεπτά

Παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι μέχρι το νερό να φαίνεται διάφανο για να φύγει όλο το άμυλο.
  2. Το περιχύνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού και το αφήνουμε να στραγγίζει καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σπάμε μέσα σε ψιλά κομματάκια τον φιδέ.
  4. Αφήνουμε να σκουρύνει για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγα λεπτά μέχρι ο κόκκος ρυζιού να γυαλίσει και να μοιάζει διάφανος.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί για 2-3′.
  7. Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′ στην πιο χαμηλή ένταση.
  9. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο.
  10. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, ελαφρά ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  11. Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και με καπάκι.
  12. Αφήνουμε το παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι να σταθεί για 10′.
  13. Σερβίρουμε το ατζέμ σε πιατέλα μαζί με τας κεμπάμπ, μπόλικη σάλτσα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο