Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Εκτέλεση
- Ταμπονάρουμε πρώτα τις μερίδες του χοιρινού με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο σε φέτες.
- Αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ώστε να εξατμιστεί τελείως.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό να σκεπάζει το χοιρινό και βράζουμε για 1,5 ώρα να μισομαλακώσει.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σελινόριζα κομμένη σε χοντρά κομμάτια.
- Η σελινόριζα όταν σοτάρεται βγάζει όλα τα μοναδικά αρώματά της.
- Προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο σε κομμάτια.
- Τα σοτάρουμε όλα για 3-4 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χοιρινό.
- Προσθέτουμε τα κοτσάνια του άνηθου και το σέλινο χοντροκομμένο.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30′ επιπλέον να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει το κρέας λουκούμι.
- Αφού βράσει, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
- Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό, για να αραιώσουμε το αυγολέμονο, και περιχύνουμε το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια.
- Αν θέλουμε πυκνότερη σάλτσα προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ.
Tips
- Αν θέλουμε να το ζεστάνουμε την άλλη μέρα, το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, αλλιώς θα κόψει το αυγολέμονο.