Μοσχάρι κατσαρόλας με καρότα και αρακά

Σε ένα δεκάλεπτο έχετε όλα τα αρώματα της ελληνικής γης στην κατσαρόλα σας! Θυμάρι, δαφνόφυλλο, σέλερι, κρεμμυδάκια... Όσο για τον αρακά, δίνει τη δική του γλύκα στο κρέας. Συνοδέψτε το με ζεστό μαύρο ψωμί. Τέλειο!

5

10 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μοσχάρι κατσαρόλας με καρότα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα.
  3. Τα αφήνουμε 4΄-5΄ να γυαλίσουν.
  4. Κόβουμε στη μέση την ντομάτα. Τη ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.
  5. Την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το κρασί.
  7. Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 ώρα.
  8. Τότε προσθέτουμε τον αρακά και μετά αλάτι και πιπέρι.
  9. Βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού, για περίπου 30΄.
  10. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Απόρρητο