Μοσχάρι κατσαρόλας με καρότα και αρακά

Σε ένα δεκάλεπτο έχετε όλα τα αρώματα της ελληνικής γης στην κατσαρόλα σας! Θυμάρι, δαφνόφυλλο, σέλερι, κρεμμυδάκια. Όσο για τον αρακά, δίνει τη δική του γλύκα στο κρέας.

Εύκολη
1:40

5

10 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μοσχαρι με αρακα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα.
  3. Τα αφήνουμε 4΄-5΄ να γυαλίσουν.
  4. Κόβουμε στη μέση την ντομάτα. Τη ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.
  5. Την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το κρασί.
  7. Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 ώρα.
  8. Τότε προσθέτουμε τον αρακά και μετά αλάτι και πιπέρι.
  9. Βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού, για περίπου 30΄.
  10. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά.
Απόρρητο