Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε ροδίζοντας πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε μία κατσαρόλα, να κάνει κρούστα απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά.
- Το βάζουμε σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τις σκελίδες σκόρδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10΄, μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
- Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε το κρέας με το κονιάκ και το κρασί.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε γυρνώντας κατά διαστήματα το κρέας.
- Μετά από 1 ώρα και 45΄ προσθέτουμε τα μανιτάρια και αν η σάλτσα είναι αραιή (λόγω λαχανικών) τη βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει.
- Μάθετε πώς μαγειρεύεται το κάθε μέρος του μοσχαριού