Μοσχάρι στην κατσαρόλα με μανιτάρια και λαχανικά! Η σάλτσα του, ελαφριά και γευστικότατη, απογειώνει το πιάτο. Για κρεατοφάγους και όχι μόνο!

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με μανιτάρια και λαχανικά! Η σάλτσα του, ελαφριά και γευστικότατη, απογειώνει το πιάτο. Για κρεατοφάγους και όχι μόνο!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
56
  • 1½ kg μοσχάρι (στρογγυλό ή ποντίκι) ολόκληρο
  • 4 σκελ. ολόκληρες σκόρδο
  • 10 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 10 μικρά καρότα
  • 10 ασπρομανίταρα ολόκληρα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μοσχάρι κατσαρόλας με μανιτάρι

    Ξεκινάμε  ροδίζοντας πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε μία κατσαρόλα, να κάνει κρούστα απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά.

    Το βάζουμε σε πιατέλα.

    Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τις σκελίδες σκόρδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10΄, μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά.

    Προσθέτουμε τα καρότα και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

    Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε το κρέας με το κονιάκ και το κρασί.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι νερό.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε γυρνώντας κατά διαστήματα το κρέας.

    Μετά από 1 ώρα και 45΄ προσθέτουμε τα μανιτάρια και αν η σάλτσα είναι αραιή (λόγω λαχανικών) τη βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει.

    Μάθετε πώς μαγειρεύεται το κάθε μέρος του μοσχαριού

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται