Μοσχάρι κατσαρόλας με μανιτάρι
Ξεκινάμε ροδίζοντας πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε μία κατσαρόλα, να κάνει κρούστα απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά.
Το βάζουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τις σκελίδες σκόρδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10΄, μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρότα και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε το κρέας με το κονιάκ και το κρασί.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε γυρνώντας κατά διαστήματα το κρέας.
Μετά από 1 ώρα και 45΄ προσθέτουμε τα μανιτάρια και αν η σάλτσα είναι αραιή (λόγω λαχανικών) τη βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει.