Μοσχάρι νουά κατσαρόλας

Μοσχάρι νουά κατσαρόλας. Μαλακό κρέας στην κατσαρόλα, με μανιτάρια, λαχανικά και πλούσια σάλτσα. Κόψτε το σε κομμάτια και βάλτε πολλές γαρνιτούρες τριγύρω, για ένα γεύμα αξέχαστο. Μαγεία στο τραπέζι, με γεύση που αγαπούν όλοι και ευκολία στην εκτέλεση

Δύσκολη
2:20

10

20 λεπτά

2 ωρες

μοσχάρι νουά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε μπολ.
  2. Καλύπτουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 10-15′.
  3. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το νερό.
  4. Το σουρώνουμε σε φίλτρο του καφέ.
  5. Ταμπονάρουμε το νουά με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  6. Δένουμε το κρέας με σπάγκο ψησίματος για να κρατήσει το σχήμα του κατά το μαγείρεμα.
  7. Το αφήνουμε για 40′ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  8. Τρίβουμε πιπέρι στο μοσχάρι νουά.
  9. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω να κάνει κρούστα και ρόδινο χρώμα.
  10. Το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, σκόρδο, αποξηραμένα μανιτάρια και βότανα.
  12. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄να μαλακώσουν τα λαχανικά και να καραμελώσουν.
  13. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  14. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό βοδινού και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε τα υλικά.
  15. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι σχεδόν να λιώνει. Για περίπου 2 ώρες.
  16. Όση ώρα μαγειρεύουμε το μοσχάρι νουά στην κατσαρόλα, κατά διαστήματα το γυρίζουμε μέσα στην σάλτσα του.
  17. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λαχανικά σοτέ.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ

  1. Μόλις ξαναβάλουμε το κρέας στο σκεύος σκεπάζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 3 ώρες στους 170ºC. Το σιγανό μαγείρεμα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μαλακώνει πολύ ακόμα και το πιο σκληρό κομμάτι κρέατος.
  2. Βγάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα με την σάλτσα σε δυνατή φωτιά να κατέβει ο όγκος της και να πυκνώσει η σάλτσα.
  4. Προς το τέλος ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αν θέλουμε προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο όσο ένα καρύδι στη σάλτσα για να γυαλίσει.

Tips

  • Μπορούμε να κάνουμε το μοσχάρι νουά και στο φούρνο
Απόρρητο