Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το μίγμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τη μαυροδάφνη, το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για λίγο στο ψυγείο θα γίνει τέλειο.
- Για τη γέμιση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα τρίμματα φέτας, το κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό.
- Τα ζυμώνουμε για να ενωθούν.
- Για το πλάσιμο
- Βουτάμε τα δάχτυλα στη μαυροδάφνη.
- Παίρνουμε μίγμα όσο ένα μικρο καρυδακι
- Το ζυμώνουμε ελαφρά να πάει παντού η μαυροδάφνη,
- Το πλάθουμε σε μακρόστενο σχημα.
- Το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες να γίνει πλακέ.
- Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμισης, και κλείνουμε τριγύρω να σφραγίσει η ένωση.
- Αν κολλάει το μιγμα στα χέρια βουτάμε τις παλάμες στη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
- Ζεσταίνουμε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά, λίγα λίγα μέχρι να κάνουν κρούστα.
- Όταν τα τηγανίσουμε όλα, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
- Η σαλτσα
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄- 15΄ μέχρι να δέσει.
- Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, τα ρίχνουμε μέσα και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.