Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε πρώτα το κρέας με απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε με 1,5 κ.σ. αλεύρι.
- Ανακατεύουμε να ντυθεί το κρέας με αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, κρεμμύδι, σέλερι και αφήνουμε να μαραθούν.
- Φτιάχνουμε μπουκέτο μυρωδικών με δαφνόφυλλο, θυμάρι, μαϊντανό, μπαχάρι και κόκκους πιπέρι.
- Το δένουμε σε τουλμπάνι και το προσθέτουμε στο φαγητό.
- Προσθέτουμε όλο το κρασί, την ντομάτα και σκεπάζουμε το φαγητό.
- Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου πυκνώσει καλά η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μανιτάρια σωτέ, ρύζι ή ζυμαρικά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.