Πολύ νόστιμος και πολύ εύκολος τρόπος να μαγειρέψετε το μοσχάρι κοκκινιστό με κόκκινο...

Πολύ νόστιμος και πολύ εύκολος τρόπος να μαγειρέψετε το μοσχάρι κοκκινιστό με κόκκινο κρασί.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
140

Για το κρεας

  • 1 kg μοσχάρι
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κλων. σέλερι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 ντομάτα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1½ κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σκουπίζουμε πρώτα το κρέας με απορροφητικό χαρτί.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Πασπαλίζουμε με 1,5 κ.σ. αλεύρι.

    Ανακατεύουμε να ντυθεί το κρέας με αλεύρι.

    Ζεσταίνουμε 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, κρεμμύδι, σέλερι και αφήνουμε να μαραθούν.

    Φτιάχνουμε μπουκέτο μυρωδικών με δαφνόφυλλο, θυμάρι, μαϊντανό, μπαχάρι και κόκκους πιπέρι.

    Το δένουμε σε τουλμπάνι και το προσθέτουμε στο φαγητό.

    Προσθέτουμε όλο το κρασί, την ντομάτα και σκεπάζουμε το φαγητό.

    Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου πυκνώσει καλά η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας.

    Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μανιτάρια σωτέ, ρύζι ή ζυμαρικά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται