Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή ακόμα καλύτερα με το χέρι (με τη θερμοκρασία του χεριού λιώνει η ζάχαρη).
- Διαλύουμε την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτουμε στα υλικά.
- Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε, όπως και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ούζο και το κονιάκ.
- Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε σε κουλουράκια στρογγυλά και στην ένωσή τους καρφώνουμε 1 γαρίφαλο.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι το νερό και τη ζάχαρη για την επικάλυψη.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια και ένα ένα τα βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄-25΄ ώσπου να ροδίσουν.