Churros (Τσούρος)

Σπιτικά churros. Εύκολη συνταγή για τέλεια μεξικάνικα λουκουμαδάκια με σοκολάτα. Λαχταριστό γλυκό, οικονομικό και εύκολο!

Δύσκολη
0:25

4

15 λεπτά

10 λεπτά

τσούρος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ CHURROS (ΤΣΟΥΡΟΣ)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μίξερ με κάδο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ CHURROS (ΤΣΟΥΡΟΣ)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ CHURROS (ΤΣΟΥΡΟΣ)

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή για τα σπιτικά τσούρος (churros) φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη μέσα στην κατσαρόλα και να μαζευτεί σε μπάλα.
  5. Η ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή.
  6. Αφήνουμε τη ζύμη για 3- 5΄ να γίνει χλιαρή.
  7. Βάζουμε τη μαλακή ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.
  8. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  9. Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.
  10. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα churros.
  11. Σε κατσαρόλα πλατιά, με μπόλικο καυτό λάδι για τηγάνισμα, κόβουμε τσούρος – μακρόστενα λουκουμαδάκια.
  12. Τηγανίζουμε τα τσούρος για 2΄ από κάθε πλευρά και η ένταση της εστίας πρέπει να είναι μέτρια.
  13. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  14. Όμοια φτιάχνουμε όλους τους λουκουμάδες τσούρος
  15. Τους βουτάμε σε ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα.
  16. Σερβίρουμε τα τσούρος ζεστά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Αν τα τσούρος είναι ροδισμένα απ’ έξω και μέσα μαλακά, σημαίνει ότι η θερμοκρασία του λαδιού είναι δυνατή και δεν προλαβαίνει να ψηθεί η ζύμη μέσα.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ψήστε ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσουν.
  3. Μπορείς να τα κόψεις πάνω σε λαδόκολλα και να τα παγώσεις για 20΄ στην κατάψυξη.
  4. Τηγανίζονται πιο σωστά και γίνονται πιο τραγανά τα παγωμένα τσούρος.
  5. Χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον τηγάνισμα τα παγωμένα τσούρος.
  6. Φροντίστε να διαλύσετε καλά το αλεύρι μέσα στα ζεστά υλικά στην κατσαρόλα.
  7. Στεγνώστε καλά τη ζύμη στην κατσαρόλα πριν την βάλετε στο μίξερ.
  8. Αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει πριν βάλετε τα αυγά.
  9. Αγαπάτε τη μεξικάνικη κουζίνα; Δείτε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές εδώ.
Απόρρητο