Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ CHURROS (ΤΣΟΥΡΟΣ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ CHURROS (ΤΣΟΥΡΟΣ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ CHURROS (ΤΣΟΥΡΟΣ)
- Ξεκινάμε τη συνταγή για τα σπιτικά τσούρος (churros) φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη μέσα στην κατσαρόλα και να μαζευτεί σε μπάλα.
- Η ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 3- 5΄ να γίνει χλιαρή.
- Βάζουμε τη μαλακή ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.
- Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα churros.
- Σε κατσαρόλα πλατιά, με μπόλικο καυτό λάδι για τηγάνισμα, κόβουμε τσούρος – μακρόστενα λουκουμαδάκια.
- Τηγανίζουμε τα τσούρος για 2΄ από κάθε πλευρά και η ένταση της εστίας πρέπει να είναι μέτρια.
- Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Όμοια φτιάχνουμε όλους τους λουκουμάδες τσούρος
- Τους βουτάμε σε ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα.
- Σερβίρουμε τα τσούρος ζεστά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν τα τσούρος είναι ροδισμένα απ’ έξω και μέσα μαλακά, σημαίνει ότι η θερμοκρασία του λαδιού είναι δυνατή και δεν προλαβαίνει να ψηθεί η ζύμη μέσα.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ψήστε ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορείς να τα κόψεις πάνω σε λαδόκολλα και να τα παγώσεις για 20΄ στην κατάψυξη.
- Τηγανίζονται πιο σωστά και γίνονται πιο τραγανά τα παγωμένα τσούρος.
- Χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον τηγάνισμα τα παγωμένα τσούρος.
- Φροντίστε να διαλύσετε καλά το αλεύρι μέσα στα ζεστά υλικά στην κατσαρόλα.
- Στεγνώστε καλά τη ζύμη στην κατσαρόλα πριν την βάλετε στο μίξερ.
- Αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει πριν βάλετε τα αυγά.
- Αγαπάτε τη μεξικάνικη κουζίνα; Δείτε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές εδώ.