Εκτέλεση
Για τα λουκουμαδάκια
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα τραγανά λουκουμαδάκια σιροπιαστά, διαλύοντας πρώτα το αλάτι στο νερό. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και με σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα για 30′ .
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Παίρνουμε ένα μικρό μπουκάλι του νερού και το γεμίζουμε με το μείγμα. Ανοίγουμε μικρή τρύπα στο καπάκι. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα κάθε φορά σχηματίζοντας μακρόστενα περίτεχνα λουκουμαδάκια σαν φιδάκια. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα. Τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι τα γυρνάμε να σιρόπιαστούν. Τα βγάζουμε σε δίσκο.
Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με διάφορα ντιπ, μέλι, σοκολάτα, κανελοζάχαρη.
Όλο το μυστικό είναι η ζύμη να είναι αρκετά αραιή ώστε να εγκλωβίσουν πολύ αέρα και να γίνουν πολύ τραγανά.
Για το σιρόπι
Βάζουμε ζάχαρη και νερό σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 4′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε 2′. Τέλος προσθέτουμε ανθόνερο και ροδόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως. Η σύσταση του, αφού κρυώσει θα γίνει πιο πυκνή σαν αραιό μέλι.