Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα το αλεύρι με τη μαγιά και το γλυκάνισο σε μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε το αλάτι σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
- Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να μην κολλάει στα χέρια και να είναι, απαλή και εύπλαστη.
- Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 1 ώρα κοντά σε ζεστό σημείο. Αν την αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο για να διπλασιαστεί.
- Λαδώνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι 25-30 εκ. και βάζουμε μέσα.
- Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια και με τα δάχτυλα την ανοίγουμε απλώνοντάς την.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και χρησιμοποιώντας πάλι τα δάχτυλά μας κάνουμε λακκούβες πάνω της.
- Αραδιάζουμε τα σταφύλια σε όλη την επιφάνεια της και πατάμε ελαφρά να μπούνε μέσα.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη ζάχαρη.
ΨΗΣΙΜΟ
- Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε για περίπου 30΄- 40′ σε ζεστό σημείο να ανέβει το πρωτοφούρνι (να ξαναφουσκώσει).
- Αφού φουσκώσει, το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με το πετιμέζι.