Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
- Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.
- Τους ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
- Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
- Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
- Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει.
- Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
- Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα πτι μπερ και τα στρώνουμε στο ταψί.
- Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας πάνω στα μπισκότα.
- Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα γάλα – κονιάκ.
- Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτα.
- Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
- Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
- Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλια.
- Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.