Υλικά
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της).
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη.
- Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν.
- Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.
- Τέλος, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
- Αδειάζουμε το γλυκό στη μακρόστενη φόρμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
- Το αφήνουμε για 20΄σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες.
- Πασπαλίζουμε με κακάο.