Μαρκίζ σοκολάτας, πολύ εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Μαρκίζ σοκολάτας, πολύ εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
52
  • 250 γραμ. σοκολάτα με 60% κακάο
  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ½ πακέτο μπισκότα σπασμένα
  • λίγο κακάο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μαρκίζ σοκολάτας

    Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.

    Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της).

    Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

    Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη.

    Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν.

    Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.

    Τέλος, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.

    Αδειάζουμε το γλυκό στη μακρόστενη φόρμα.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.

    Το αφήνουμε για 20΄σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες.

    Πασπαλίζουμε με κακάο.

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται