Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΜΑΡΚΙΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Πρώτα τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο (αφού κρυώσει ελαφρά) και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να εμφανίσουν απαλές κορυφές.
- Απαλά ανακατεύουμε τα ασπράδια στο υπόλοιπο μείγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Τη ντύνουμε με μεμβράνη.
- Αδειάζουμε τη μαρκίζ μέσα και παγώνουμε 1 νύχτα στο ψυγείο.
- Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη μαρκίζ σε φέτες.
- Σερβίρουμε με χτυπημένη παγωμένη κρέμα και κάποιο φρούτο όπως μύρτιλο ή φράουλα για διακόσμηση.
Είστε λάτρεις της σοκολάτας; Δείτε περισσότερες υπέροχες συνταγές με σοκολάτα εδώ.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΜΑΡΚΙΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ