"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 5 αυγά ολόφρεσκα
  • βιολογικά
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • Για το γαρνίρισμα
  • χτυπημένη κρέμα γάλακτος 35% (παχύρρευστη)
  • φράουλες

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαρκίζ σοκολάτας

    Μαρκίζ σοκολάτας

    Δροσερή και απαλή σαν μους στην υφή της, με πλούσια σοκολατένια γεύση.

    Για τη μαρκίζ σοκολάτας

    • Πρώτα τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
    • Με μίξερ χειρός χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
    • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο (αφού κρυώσει ελαφρά) και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να εμφανίσουν απαλές κορυφές.
    • Απαλά ανακατεύουμε τα ασπράδια στο υπόλοιπο μείγμα.
    • Λαδώνουμε ελαφρά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
    • Τη ντύνουμε με μεμβράνη.
    • Αδειάζουμε τη μαρκίζ μέσα και παγώνουμε 1 νύχτα στο ψυγείο.
    • Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα.
    • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη μαρκίζ σε φέτες.
    • Σερβίρουμε με χτυπημένη παγωμένη κρέμα και κάποιο φρούτο όπως μύρτιλο ή φράουλα για διακόσμηση.

    Είστε λάτρεις της σοκολάτας; Δείτε περισσότερες υπέροχες συνταγές με σοκολάτα εδώ.

    Αν σας άρεσε η μαρκίζ σοκολάτας, θα λατρέψτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×