Υλικά
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Σχάρα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Με λίγο βούτυρο από αυτό της συνταγής βουτυρώνουμε πρώτα δύο σκεύη για σουφλέ (ramecin).
- Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από τη συνολική της συνταγής.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Όταν λιώσουν, τα βγάζουμε από το μπεν μαρί.
- Χωρίζουμε τα αυγά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γυαλίσει και να γίνει σατινέ.
- Διαλύουμε με κουτάλι τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα στα σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 7΄.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε αμέσως με ζάχαρη άχνη ή κρέμα σαντιγί. Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ζάχαρη άχνη, και σπιτική σαντιγί σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ.
- Το μόνο που πρέπει να προσέξετε στην συνταγή είναι ο τρόπος που θα κάνετε το δίπλωμα στη μαρέγκα καθώς και ο χρόνος στον φούρνο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ