• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
110
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 20 γραμ. βούτυρο
  • 30 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λάβα κέικ

    Λάβα κέικ

    Ένα διαφορετικό σοκολατένιο κέικ με ιδιαίτερη γευστική ένταση. Αχνιστό, αφράτο και φουσκωτό. Το κέικ λάβα από την Αργυρώ είναι το απόλυτο γλυκό. Εξαιρετικά ηδονικό σε γεύση και υφή, ταιριάζει ιδανικά με κρέας, με ψάρι, με ιταλικό φαγητό, με όλα!

    Για το λάβα κέικ

    συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. Στη συνέχεια για το λάβα κέικ σοκολάτας,

    • Με λίγο βούτυρο από αυτό της συνταγής βουτυρώνουμε πρώτα δύο σκεύη για σουφλέ (ramecin). Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από τη συνολική της συνταγής. Δείτε πως θα βουτυρώσετε σωστά τα ramecin σας.
    • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο για το λάβα κέικ.
    • Όταν λιώσουν, τα βγάζουμε από το μπεν μαρί.
    • Χωρίζουμε τα αυγά.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
    • Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γυαλίσει και να γίνει σατινέ.
    • Διαλύουμε με κουτάλι τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά
    • Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα για το λάβα κέικ.
    • Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα.
    • Ισομοιράζουμε το μείγμα στα σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 7΄.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε αμέσως με ζάχαρη άχνη ή κρέμα σαντιγί. Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ζάχαρη άχνη, και σπιτική σαντιγί σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ.

    Γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, και χάρη στην ευκολία του αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση ελάχιστου ρίσκου. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε στην συνταγή είναι ο τρόπος που θα κάνετε το δίπλωμα στη μαρέγκα καθώς και ο χρόνος στον φούρνο. Το κέικ λάβα πρέπει να φουσκώσει μεν επαρκώς, αλλά ακόμη στο κέντρο η σοκολάτα να είναι ηδονικά παχύρρευστη. Γι’ αυτό και πέρα από τον συνδυασμό θερμοκρασίας- χρόνου που συστήνουμε, σας προτρέπουμε να κάνετε και μια δοκιμή στον δικό σας φούρνο, για απόλυτη σιγουριά. Για να μην το παραψήσετε και βγει κάπως σαν κέικ δηλαδή!

    Δοκιμάστε τη συνταγή σε μια βραδιά που θέλετε να τελειώσει με μια υπέρτατη γευστική αμαρτία και είναι σίγουρο ότι θα τους ενθουσιάσετε όλους!

    Αγαπάτε τη σοκολατα; Δείτε εδώ περισσότερες μοναδικές συνταγές σοκόλαση! Διαβάστε επίσης και το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικό για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και περιμένω στα social media τα σχόλιά σας!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται