Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα καρδιά καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο ή αλεύρι.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170ºC, στον αέρα.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, για περίπου 2-3′ σε μεσαία ταχύτητα.
Απαλά διπλώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας.
Αδειάζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 30′ περίπου, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρουμε.
Γαρνίρουμε με κράνμπερι, κόκκινα φρούτα και καρούλια σοκολάτας.