Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Tρίβουμε πρώτα τα μπισκότα σε σκόνη.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακινώντας την κατσαρόλα από το χερούλι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, πάντα σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και τον ανθό αλατιού.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα καραμέλας και να γίνει πυκνή σαν το ζαχαρούχο, για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε την καραμέλα στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε τρούφες.
- Με κουταλάκι παίρνουμε από το παγωμένο μείγμα και το κυλάμε στο μπισκότο.
- Διατηρούμε τις τρούφες σοκολάτας στο ψυγείο και τις σερβίρουμε σε χαρτάκια.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ