Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
- Ψήνουμε πρώτα τα κρουασάν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα καραμελώνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200ºC.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
- Την βάζουμε σε κορνέ μιας χρήσεως.
- Την διατηρούμε παγωμένη στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη.
- Σκίζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε στο γάλα.
- Ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε προσθέτουμε ή αφαιρούμε ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει βράση.
- Με προσοχή αφαιρούμε από το ζεστό μείγμα τη βανίλια και παίρνουμε τον καρπό της.
- Τον ρίχνουμε ξανά στην κρέμα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια.
- Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα πραλίνα σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟΥ
- Βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας σε βαθύ γυάλινο μπολ.
- Κάνουμε ροζέτες με την χτυπημένη κρέμα και ακουμπάμε μια στρώση καραμελωμένες μπουκιές κρουασάν.
- Επαναλαμβάνουμε στρώσεις.
- Τελειώνουμε με παχιά στρώση κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ροζέτες χτυπημένης κρέμας.
- Πασπαλίζουμε κακάο και τρίμμα σοκολάτας.