Όπως και να τη σερβίρετε, είναι πειρασμός! Η συνταγή για σπιτική μερέντα ταιριάζει με τα γλυκά σας και θα την λατρέψετε. Η πραλίνα σοκολάτας δεν πρέπει να...

Όπως και να τη σερβίρετε, είναι πειρασμός! Η συνταγή για σπιτική μερέντα ταιριάζει με τα γλυκά σας και θα την λατρέψετε. Η πραλίνα σοκολάτας δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
583

Για τη πραλίνα φουντουκιού

  • 125 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 φλ. αλεσμένα φουντούκια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Το γλυκό οι περισσότεροι το έχουν συνδυάσει με σοκολάτα. Ιδανικά όταν περιχύνεται η πραλίνα σοκολάτας πάνω σε γλυκά όλοι ξετρελαίνονται. Για αυτό πρέπει να γνωρίζουμε πως φτιάχνουμε σπιτική πραλίνα φουντουκιού που θα θυμίζει την αγαπημένη μας μερέντα. Η συνταγή για την σοκολατένια κρέμα φουντουκιού είναι φανταστική και πολύ εύκολη. Επίσης, η σπιτική πραλίνα φουντουκιού γίνεται χωρίς επιπλέον προσθήκη ζάχαρης. Τα υλικά είναι απλά, όπως κακάο, βούτυρο και φουντούκια και μπορείτε πανεύκολα να τη φτιάξετε μόνοι σας!

    Για τη πραλίνα φουντουκιού

    Λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.

    Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.

    Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε τη σπιτική μερέντα να κρυώσει.

    Διατηρούμε την πραλίνα φουντουκιού σε βαζάκια στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

    Το μυστικό

    Μπορούμε να σερβίρουμε τη σπιτική μερέντα ανακατεμένη με σαντιγί σαν μους-επιδόρπιο.

    Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σπιτική πραλίνα φουντουκιού σαν γέμιση σε γλυκά, όπως τούρτες, κέικ, τσουρέκια και κρέπες.

    Για ένα υπέροχο πρωινό ή brunch, εκτός από άλειμμα σε ψωμί, μπορούμε να γεμίσουμε αυγοφέτες και κρουασανάκια.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται