Η συνταγή για πραλίνα φουντουκιού ταιριάζει με τα γλυκά σας και θα την λατρέψετε. Όπως και να τη σερβίρετε, είναι...

Η συνταγή για πραλίνα φουντουκιού ταιριάζει με τα γλυκά σας και θα την λατρέψετε. Όπως και να τη σερβίρετε, είναι πειρασμός!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
611

Για τη πραλίνα φουντουκιού

  • 125 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη πραλίνα φουντουκιού

    Λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.

    Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.

    Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε τη σπιτική μερέντα να κρυώσει.

    Διατηρούμε την πραλίνα φουντουκιού σε βαζάκια στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

    Το μυστικό

    Μπορούμε να σερβίρουμε τη σπιτική μερέντα ανακατεμένη με σαντιγί σαν μους-επιδόρπιο.

    Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σπιτική πραλίνα φουντουκιού σαν γέμιση σε γλυκά, όπως τούρτες, κέικ, τσουρέκια και κρέπες.

    Για ένα υπέροχο πρωινό ή brunch, εκτός από άλειμμα σε ψωμί, μπορούμε να γεμίσουμε αυγοφέτες και κρουασανάκια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται