Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπολ, ψιλοκομμένη.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις είναι έτοιμη να φουσκώσει την αδειάζουμε επάνω στη σοκολάτα.
- Περιμένουμε 1΄ και μετά ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το σιρόπι και το λικέρ και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε καλά το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Στρώνουμε μεμβράνη σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Αδειάζουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας και καλύπτουμε με μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5΄ να σταθεροποιηθεί ελαφρά.
- Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας που έχουμε και τοποθετούμε επάνω το γλυκό κουταλιού.
- Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.
- Αφήνουμε ακόμα για 5΄ στην κατάψυξη.
- Τέλος, αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με 1 στρώση μπισκότα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 1½ ώρα στο ψυγείο.
- Το βγάζουμε 10΄ πριν σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.