Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή στην κατσαρόλα, χωρίς μίξερ! Από αυτά τα πανεύκολα γλυκά, με τα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Κοστίζει ελάχιστα, γίνεται στο πεντάλεπτο και τρώγεται αμέσως!

Εύκολη
0:25

8

5 λεπτά

20 λεπτά

σοκολατοπιτα σιροπιαστη

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.
  3. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε και 1 φλυτζάνι βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το κονιάκ.
  6. Κρατάμε 1 φλυτζάνι γεμάτο από το μείγμα  για το τέλος.
  7. Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.
  8. Τα χτυπάμε με σύρμα. και προσθέτουμε τη βανίλια.
  9. Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στη κατσαρόλα.
  10. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
  11. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα.
  12. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.
  13. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρό σοκολατένιο μίγμα που κρατήσαμε στην αρχή.
  14. Σερβίρουμε με κουτάλι όσο είναι ζεστή.
Απόρρητο