• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
1

Για τη κρέμα

  • 1 1/2 lt γάλα
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 5 τεμάχιο/ια αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για τα φύλλα

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη κρέμα

    Ζεσταίνουμε πρώτα το γάλα σε κατσαρόλα.

    Χτυπάμε με το σύρμα σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

    Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και αραιώνουμε ανακατεύοντας τα αυγά.

    Όλο μαζί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.

    Αφήνουμε την κρέμα να δέσει ελαφρά ανακατεύοντας με σύρμα σε χαμηλή φωτιά.

    Αφού δέσει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

    Για τη στήσιμο

    Λαδώνουμε ταψί 36 εκατοστών.

    Απλώνουμε ένα ένα ακτινωτά τα φύλλα βουτυρώνοντας τα ή λαδώνοντας τα, καλύπτοντας τη βάση του ταψιού.

    Πρέπει να εξέχουν ελαφρά από το χείλος του ταψιού.

    Αδειάζουμε την κρέμα.

    Γυρίζουμε προς τα μέσα πάνω στην κρέμα τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί.

    Ψήσιμο – Χρόνος 

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 45 λεπτά ωσότου κάνει κρούστα και ροδίσει.

    Εναλλακτικά, μπορείτε να την ψήσετε στις αντιστάσεις, στη κάτω σχάρα του φούρνου, στους 180ºC, για περίπου μία ώρα.

    Αφού ψηθεί την αφήνουμε να σταθεί, να κρυώσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται