Εκτέλεση
Για την κρέμα
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι να ζεσταθούν.
Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν.
Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού.
Για το στήσιμο
Βουτυρώνουμε ταψί 24×30 εκ. ή στρογγυλό 28εκ.
Στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα-ένα και αδειάζουμε την κρέμα.
Γυρίζουμε προς τα μέσα όσα εξέχουν και τα αλείφουμε με βούτυρο.
Αλείφουμε με βούτυρο ακόμα 2 και τα διπλώνουμε στη μέση. Τα ακουμπάμε στην επιφάνεια.
Κλείνουμε με το τελευταίο.
Μπήγουμε τις άκρες προς τα μέσα με σπάτουλα.
Χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ραντίζουμε πεταχτά με λίγο νερό την επιφάνεια.
Ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα.
Ψήνουμε στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα του φούρνου στον αέρα για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε το κρύο γλυκό ρίχνοντας το λίγο λίγο.
Αφού τραβήξει την υγρασία, κόβουμε και σερβίρουμε.