• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
6

Για το μπακλαβάς ρολό

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 500 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Για το σιρόπιασμα

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 1/2 λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προετοιμασία

    Στο μπλέντερ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς με την ζάχαρη και τα αλέθουμε.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε.

    Για τα φύλλα

    Λιώνουμε το βούτυρο με προσοχή να μην κάψει.

    Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο.

    Ραντίζουμε ένα ένα με πινέλο λίγο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.

    Καλύπτουμε με ακόμα ένα.

    Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια 2 κουταλιές γέμιση.

    Καλύπτουμε με ακόμα ένα και ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση.

    Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια στρώση φύλλο, βούτυρο, γέμιση.

    Τυλίγουμε με προσοχή κατά μήκος της μεγάλης πλευράς σε ρολό.

    Το ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω.

    Όμοια φτιάχνουμε και τα άλλα δυο ρολά.

    Ιδανικά τα βάζουμε στο ψυγείο για 15’ να παγώσει το βούτυρο.

    Κόβουμε τα ρολά σε χοντρές φέτες με πάχος 4-5 εκατ.

    Τα βάζουμε σε δυο μεγάλα ρηχά ταψιά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 140-150ºC στον αέρα για περίπου 45’ να ροδίσουν

    Στην μέση του ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για ομοιόμορφο ψήσιμο

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

    Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό υγρό ρίχνοντας το λίγο λίγο.

    Αφήνουμε να σταθεί για 5’ και αναποδογυρίζουμε για να ρουφήξουν κι από την άλλη.

    Σερβίρεται ιδανικά μετά από μερικές ώρες ή την επόμενη ημέρα.

    Δες επίσης:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται