Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ CAPPUCCINO
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα.
 - Από το συνολικό βούτυρο, βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα, χοντρά φλιτζάνια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
 - Τα αφήνουμε στην άκρη.
 - Σε μπολ για μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ, να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.
 - Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη.
 - Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια με σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσει και να πυκνώσει το μίγμα.
 - Προσθέτουμε τη λιωμένη, χλιαρή σοκολάτα.
 - Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με ένα σύρμα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
 - Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά μερικά δευτερόλεπτα, να γυαλίσει η μαρέγκα.
 - Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη μαρέγκα στη σοκολάτα.
 - Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα, ίσα να ενωθούν τα μίγματα.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε τα σουφλέ σοκολάτας για 10′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν οι άκρες, να στερεοποιηθεί η επιφάνεια, αλλά η καρδιά να παραμείνει υγρή.
 - Αν τα αφήσουμε στο ψυγείο και τα ψήνουμε λίγα λίγα, θέλουν 2′-3′ παραπάνω ψήσιμο. Όσο κρυώνουν, η καρδιά σφίγγει.
 - Σερβίρουμε καυτά τα φλιτζάνια με λίγη παχύρρευστη κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε κακάο.
 
            
                ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ            
            
    








