Όποιος και να τα δοκιμάσει τρελαίνεται με αυτά τα εύκολα και ατομικά σουφλέ καπουτσίνο.

Όποιος και να τα δοκιμάσει τρελαίνεται με αυτά τα εύκολα και ατομικά σουφλέ καπουτσίνο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
14
  • 120 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 180 γραμ. σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας
  • πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κοφτή στιγμιαίο καφέ
  • 3 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3 ασπράδια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ζάχαρη έξτρα για τα φλιτζάνια
  • χτυπημένη κρέμα για το σερβίρισμα
  • κακάο ή τρίμμα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα σουφλέ cappuccino

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα.

    Από το συνολικό βούτυρο, βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα, χοντρά φλιτζάνια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

    Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Σε μπολ για μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ, να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.

    Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη.

    Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια με σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσει και να πυκνώσει το μίγμα.

    Προσθέτουμε τη λιωμένη, χλιαρή σοκολάτα.

    Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με ένα σύρμα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.

    Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά μερικά δευτερόλεπτα, να γυαλίσει η μαρέγκα.

    Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη μαρέγκα στη σοκολάτα.

    Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα, ίσα να ενωθούν τα μίγματα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε τα σουφλέ σοκολάτας για 10′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν οι άκρες, να στερεοποιηθεί η επιφάνεια, αλλά η καρδιά να παραμείνει υγρή.

    Αν τα αφήσουμε στο ψυγείο και τα ψήνουμε λίγα λίγα, θέλουν 2′-3′ παραπάνω ψήσιμο. Όσο κρυώνουν, η καρδιά σφίγγει.

    Σερβίρουμε καυτά τα φλιτζάνια με λίγη παχύρρευστη κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε κακάο.

    Αν σας άρεσαν αυτά τα ατομικά σουφλέ σοκολάτας με καφέ, δείτε και την παρακάτω εύκολη συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται