Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Video
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200°C.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φορμάκια και τα παγώνουμε για 2 λεπτά στην κατάψυξη.
- Πασπαλίζουμε με κακάο να ντυθούν καλά η βάση και πλαϊνά από τα φορμάκια. Τινάζουμε το περιττό κακάο.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να γίνει χλιαρό.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
- Προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα στα αβγά και στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε για να ενωθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και αναδιπλώνουμε με τον αναδευτήρα ελαφράς ανάδευσης ή με μαλακή σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ώστε να ενσωματωθεί στα υλικά, όχι όμως πάνω από 5-6 διπλώματα με τη σπάτουλα.
- Ισομοιράζουμε στα φορμάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, ανάλογα με το πόσο υγρά θέλουμε τα σουφλέ στο εσωτερικό.
- Περιχύνουμε με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια
- Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη μέχρι και δύο μήνες και να τα ψήνουμε λίγα-λίγα. Θα χρειαστούν όμως μερικά λεπτά παραπάνω ψήσιμο.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια.
- Την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη σερβίρουμε.
Tips
- Αν δε βρείτε μαύρη μαλακή ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ή λευκή κρυσταλλική, απλά θα βγει πιο ανοιχτόχρωμη η καραμέλα.