Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
- Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
- Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
- Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.
- Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
- Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.
- Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Αν σας άρεσε αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Μπισκοτογλυκό ψυγείου
Tips
- Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους. Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180°C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.
- Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.
- Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για εύκολα και γρήγορα γλυκά με μπανάνα; Θα τις βρείτε όλες εδώ!