Το σουφλέ της Ελπίδας

Η αγαπημένη φίλη Ελπίδα Χαµηλοθώρη μου έδωσε τη γλυκιά συνταγή της. Δοκιμάστε και σίγουρα θα ξετρελαθείτε!

8

20 λεπτά

20 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μίξερ με κάδο

Μπεν Μαρί

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

    Το σουφλέ της Ελπίδας

  1. Η αγαπημένη φίλη Ελπίδα Χαµηλοθώρη μου έδωσε τη γλυκιά συνταγή της. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
  2. Ξεκινάμε τη συνταγή

    • Σε ένα κατσαρολάκι ή μπεν μαρί λιώνουμε τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη.
    • Ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Μόλις λιώσουν βγάζουμε το σκεύος από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα.
    • Μόλις το μείγμα της μαργαρίνης κρυώσει ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ.
    • Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα, πάντα ανακατεύοντας καλά.
    • Τέλος ρίχνουμε μέσα και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, να κάψει.
    • Βουτυρώνoυμε μία φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
    • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε 15΄-20΄, ανάλογα το φούρνο μας.
    • Όταν βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα, πρέπει να είναι υγρό και να τρέχει.
    • Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό μαστίχα ή καϊμάκι.
Απόρρητο