Το σουφλέ της Ελπίδας
Το σουφλέ της Ελπίδας
Η αγαπημένη φίλη Ελπίδα Χαµηλοθώρη μου έδωσε τη γλυκιά συνταγή της. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Ξεκινάμε τη συνταγή
- Σε ένα κατσαρολάκι ή μπεν μαρί λιώνουμε τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μόλις λιώσουν βγάζουμε το σκεύος από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα.
- Μόλις το μείγμα της μαργαρίνης κρυώσει ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ.
- Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα, πάντα ανακατεύοντας καλά.
- Τέλος ρίχνουμε μέσα και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, να κάψει.
- Βουτυρώνoυμε μία φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε 15΄-20΄, ανάλογα το φούρνο μας.
- Όταν βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα, πρέπει να είναι υγρό και να τρέχει.
- Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό μαστίχα ή καϊμάκι.