Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ή μπεν μαρί λιώνουμε τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν βγάζουμε το σκεύος από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Μόλις το μείγμα της μαργαρίνης κρυώσει ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα, πάντα ανακατεύοντας καλά. Τέλος ρίχνουμε μέσα και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC, να κάψει. Βουτυρώνoυμε μία φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε 15΄-20΄, ανάλογα το φούρνο μας.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα, πρέπει να είναι υγρό και να τρέχει. Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό μαστίχα ή καϊμάκι.