• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
2
  • 250 γραμ. κουβερτούρα υγείας
  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 7 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Το σουφλέ της Ελπίδας

    Το σουφλέ της Ελπίδας

    Η αγαπημένη φίλη Ελπίδα Χαµηλοθώρη μου έδωσε τη γλυκιά συνταγή της. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

    Ξεκινάμε τη συνταγή

    • Σε ένα κατσαρολάκι ή μπεν μαρί λιώνουμε τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη.
    • Ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Μόλις λιώσουν βγάζουμε το σκεύος από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα.
    • Μόλις το μείγμα της μαργαρίνης κρυώσει ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ.
    • Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα, πάντα ανακατεύοντας καλά.
    • Τέλος ρίχνουμε μέσα και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, να κάψει.
    • Βουτυρώνoυμε μία φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
    • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε 15΄-20΄, ανάλογα το φούρνο μας.
    • Όταν βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα, πρέπει να είναι υγρό και να τρέχει.
    • Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό μαστίχα ή καϊμάκι.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται