Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε.
- Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ.
- Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΩΣΑΪΚΟ
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη.
- Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα.
- Αδειάζουμε απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.
- Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια.
- Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.
- Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα.
- Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Εάν πρόκειται να φάνε παιδιά, παραλείψτε το κονιάκ.
- Τα μπισκότα στην ενδιάμεση στρώση μπορείτε να τα βάλετε και ολόκληρα αλλά αν τα βάλετε σπασμένα, δίνουν όγκο και μπλέκονται μέσα στις κρέμες.
- Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο βράζει.
- Ρίξτε τη σοκολάτα στην καυτή κρέμα αφού τη βγάλετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε να λιώσει καλά.
- Στρώστε την κρέμα όσο είναι ζεστή. Όταν παγώσει θα σταθεροποιηθεί πλήρως.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ