Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
Εκτέλεση
- Σχίζουμε πρώτα τη βανίλια στη μέση.
- Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.
- Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
- Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο.
- Ραντίζουμε με το λικέρ.
- Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη στρώση, ραντίζουμε με λίγο λικέρ και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα.
- Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα.
- Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.