Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σέλερι.
- Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντάς τα.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά να πυκνώσει.
- Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ και την ξαναβράζουμε 5 λεπτά ακόμη να δέσει.
- Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό κι ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ
- Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο και όχι άσπρο από το άμυλο.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά έως ότου στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 5 λεπτά.
- Το βάζουμε σε φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και το περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.