Καρυδόπιτα με φρυγανιά

Παραδοσιακή καρυδόπιτα με φρυγανιά από την Αργυρώ. Μια συνταγή για να φτιάξετε υπερκαρυδόπιτα, χωρίς αλεύρι. Από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά που ανυπομονείς να απολαύσεις σε ένα γιορτινό τραπέζι. Περιχύστε το ζεστό σιρόπι σιγά σιγά για να απορροφήσει σωστά τα υγρά και απολαύστε την πιο αφράτη και λαχταριστή καρυδόπιτα που φάγατε που φάγατε ποτέ!

8

20 λεπτά

35 λεπτά

καρυδόπιτα με φρυγανιά - χωριάτικη καρυδόπιτα - συνταγή για καρυδόπιτα παραδοσιακή - καρυδόπιτα νηστίσιμη - καρυδόπιτα με φριγανιά - καρυδόπιτα παραδοσιακή - παραδοσιακή καρυδόπιτα - καρυδόπιτα παραδοσιακή γιαννιώτικη - καρυδόπιτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ – και ανακατεύουμε.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6´-7´μέχρι να γίνει σαν κρέμα και έναν έναν προσθέτουμε τους κρόκους.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα και το κονιάκ.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
  6. Ρίχνουμε 3 κ.σ. χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα κι ανακατεύουμε να αραιώσει.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και απαλά διπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
  8. Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψάκι 32 εκ. 
  9. Προσθέτουμε μέσα το μίγμα & ισιώνουμε την επιφάνεια.
  10. Ψήνουμε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3΄.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να σταθεί για 10 λεπτά.
  3. Χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Tips

  • Σιροπιάζουμε σιγά σιγά, όχι όλο το σιρόπι μαζί.
Απόρρητο