Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΕΛΙΟΠΙΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Σχάρα
Ταρτιέρα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΕΛΙΟΠΙΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 15΄.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ. Κάνουμε λακούβα.
- Χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. νερό. Το προσθέτουμε στο αλεύρι, καθώς και τις ελιές.
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για 5΄. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
- Χρησιμοποιούμε λαδωμένο ταψάκι 22 εκ.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη ή τη δουλεύουμε με τα δάχτυλα σαν πλαστελίνη, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 20΄.
- Τοποθετούμε τις κομμένες πιπεριές σε σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12΄-15΄ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα.
- Αμέσως τις βάζουμε σε σακουλίτσα και αφήνουμε 10΄. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βγάζουμε τη φόρμα με το ζυμάρι από το ψυγείο, στρώνουμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε λίγο ρύζι ή λίγα όσπρια σαν βαρίδι. Την ψήνουμε για 10΄. Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 5΄.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές, το βασιλικό, τρίβουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για 25΄.