Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΣΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΣΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
- Από τις πιο νόστιμες σούπες του χειμώνα. Τόσο γευστική και αρωματική που θα την φτιάχνετε πολύ συχνά. Αυτή η σούπα με πράσο και πατάτες γίνεται με πολύ λίγα απλά υλικά, αλλά έχει πλούσια γεύση. Τόσο εύκολη και γρήγορη, με τα μόνα υλικά, τις πατάτες και τα πράσα, αυτή η συνταγή θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
- Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε καρέ.
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε μέτρια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄-6΄, να γίνουν διάφανα. Κρατάμε 2 κ.σ. πράσο για να γαρνίρουμε τα πιάτα με τη σούπα στο τέλος.
- Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και τον ζεστό ζωμό.
- Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για 20’
- Τα τελευταία 5΄ αρωματίζουμε με το θυμάρι.
- Αφαιρούμε το θυμάρι και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μίξερ.
- Ξαναβάζουμε την πρασόσουπα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 2-3’.
- Εάν σε αυτό το σημείο, η βελουτέ σούπα μας φαίνεται πολύ παχιά μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζωμό.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε μερίδα.
- Γαρνίρουμε με λίγα από τα σοταρισμένα πράσα που κρατήσαμε στην άκρη και τρίβουμε έξτρα πιπέρι.
- Για μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείτε να σερβίρετε την πρασόσουπα με μπρουσκέτες ή με τα φανταστικά ροκφοροψωμάκια που σας έχω εδώ.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ