Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΜΗΛΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΜΗΛΟ
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες – ζάχαρη).
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
- Την επομένη τρίβουμε μέσα στη φράουλα το μήλο και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση το γλυκό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει πια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε επίσης καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα.
- Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε.
- Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
- Όταν κρυώσουν τα βάζα, αποθηκεύουμε σε ντουλάπι.
- Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδα το συντηρούμε στο ψυγείο.
- Είναι βασικό τα βάζα να είναι αποστειρωμένα και ζεστά για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας.
Tips
- Όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα θα σας φαίνεται αρκετά ρευστή, αλλά όσο θα κρυώνει θα αρχίσει να σφίγγει.
- Γι’ αυτό το λόγο, αν δεν είστε σίγουρη για το δέσιμο της μαρμελάδας, σας προτείνω να την βγάλετε από την φωτιά έστω κι αν σας φαίνεται ρευστή.
- Αν χρειάζεται, αφού κρυώσει τελείως, την ξαναδένετε για λίγα επιπλέον λεπτά.
- Να θυμάστε όσο περισσότερη ώρα βράζετε μια μαρμελάδα, τόσο εξατμίζονται τα υγρά, ψήνεται η ζάχαρη, καραμελώνει και σκουραίνει το χρώμα της.
- Υπολογίστε γύρω στα 25 λεπτά σε δυνατή φωτιά για μαρμελάδα με υπέροχο φραουλένιο χρώμα και άρωμα.